GEN Gebiedsplan BB

logokerschotenenergieneutraal.JPG


Bekijk de drie belangrijkste resultaten van het kennisontwikkelingstraject in de wijk Kerschoten te Apeldoorn

1. Ontwikkelplan Kerschoten
2. Learning history kerschoten
3. Routeplanner bestaande bouw

 

1.Ontwikkelplan Kerschoten

De partners van GEN hebben samen met de andere partijen van Kerschoten EnergieNeutraal (KEN) het eindrapport opgeleverd met voorstellen voor een energieneutraal Kerschoten.

 

2.Learning History Kerschoten

Deze Learning History kijkt achteruit naar het kennisontwikkelingstraject Kerschoten Energie Neutraal (KEN). De Gemeente en een aantal overige partijen uit Apeldoorn hebben in KEN een samenwerkingsverband gesloten met 10 koploperbedrijven GEN om de Apeldoornse Wijk Kerschoten energieneutraal te maken.

 

3.Routeplanner bestaande bouw

Bij een gebiedsgerichte benadering gaat het om een continue wisselwerking tussen 3 lagen: beweging, techniek en businesscases. De Routeplanner richt zich op initiatiefnemers die daarmee aan de slag willen om energieneutrale gebieden te realiseren. Maar hoe bepaal je de route naar een energieneutraal gebied? Hoe stem je deze 3 lagen onderling af? Hoe kun je onderweg bepalen of je nog de goede weg volgt? En wie is eigenlijk je reisgezelschap? De Routeplanner kan je helpen bij al deze vragen.


GEN Kennis

De kennis die beschikbaar is gekomen uit het programma kent vele verschijningsvormen: ontwikkelde gebiedsplannen (NB en BB), nieuwe tools en werkmethodes en tenslotte opgedane ervaringen en verspreide lessen